Trajanje projekta: 1.4.2020 – 31.8.2020

Vodja projekta: dr. Matej Mertik

Financer: Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), Program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Kratka vsebina projekta:

Zaradi meteornega vzpona družbenih medijev je promocija umetnosti na spletu postaja pomembnejša kot je to bila kdaj koli prej. Čeprav se oglaševanje dela v spletu morda zdi zapleteno ali zamudno na prvi pogled, še posebej ko gre za tradicionalne umetnosti kot je ples pa z napredkom tehnologij to danes predstavlja kreativen in privlačen postopek.
V projektu bodo študentje in mentorji spoznali nekatere postopke, orodja in metode za izražanje v sodobnih medijih kot so ustvarjanje spletnega portfelja za predstavitev svojega dela in umetniškega izražanja, ki zahteva nekaj metodološkega znanja in nekaj digitalnih veščin. Te bodo študentje v projektu pridobili na različnih razsežnostih kot so a) predstavitev dela, predstavitev sloga, iskanje izraza, vključevanje ustreznih informacij, slog in tehnika, predstavitev posamezne predstave, koreografije; b) vzpostavitev in urejanje spletnega dnevnika (bloga) in usmerjanje prometa nanj, kjer so na voljo informacije o delu, slogu, življenju, spoznavanje pomembnosti rednih objav za prepoznavnost in pojavitev, kar ljudi usmerja na blog; c) ustvarjanje računa v socialnih medijih za širšo skupnost in spoznavanje različnih storitev družbenih medijev ter redno objavljanje na teh platformah; d) postavitev objav na posebna spletna mesta za ciljne skupine, ki jih zanima področje plesa.
Hkrati se bodo seznanili tudi s figuraliko človeškega telesa in aspekti fizioterapije pri izvajanju plesne umetnosti. Izraznost umetnika na poti.

AKTIVNOSTI:

  1. Spoznavanje področja in orodij digitalnih medijev in tehnologij za potrebe umetniškega ustvarjanja
  2. Delavnici: delo v medijskem prostoru in delo s projekti, v sodelovanju z društvom Veter
  3. Analiza učinka programa in prenos znanj ostalim študentom in predavateljem AMEU – Akademije za ples v obliki seminarja in pisnega prispevka.

REZULTATI:

  1. izbor predavanj osnovnih veščin digitalne pismenosti za potrebe študija plesa in koreografije
  2. izbor orodij za promocijske dejavnosti in vodniki za njihovo uporabo v praksi (portfelj, spletni dnevnik, socialna omrežja, youtube, osnovno delo z medijskimi vsebinami), izbrane vsebine fizioterapije za ples
  3. delu v realnem okolju pri spoznavanju s projektnim pristopom in medijskimi vsebinami
  1. analiza učinka programa in prenos znanj ostalim študentom in predavateljem AMEU

Kontakt: Projekta pisarna AMEU: tel. št.: 059 333 075 ali email: matej.mertik@almamater.si ali anja.inkret@almamater.si